Main menu:

Frontbilden

Österrike - Landet känt för Öl, Skidåkning och Vals

Självklart har de flesta hört någonting om Österrike som man kommer ihåg. Men många kommer ihåg Österrike för dess skidåkning, Öl samt även Valsen som är och har varit populärt i Österrike under flera år.
Annars är Österrike inte något stort land. Österrike har en yta som är på ca 83858 kvadratkilometer stor, om man jämför med Sverige som har en yta som är ungefär fem gånger så stor. 449964 kvadratikilometer stort.
Men om man räknar med folkytan så bor det fler per kvadratkilometer än vad det bor i Sverige. I österrike bor det ca 8.2 miljoner personer.
Om man tittar på landet som så så är det mer än en tredjedel som är Alper och landet är känt för att ha flertal olika skidområden samt snöfyllda berg.
Den naturliga skönheten som Österrike är känd för har lockat turister från hela världen. Förutom att det finns vackra skogar, berg och andra vyer så har ju Österike även en storstad och även huvudstad som har mycket att erbjuda sina besökare. Österrikes huvudstad heter Wien.

Det finns även andra större städer i Österrike som kan vara värt ett besök och Badgastein, Salzburg, ST Anton i Österrike det är några av de städer som lockar turister. Badgastein samt ST Anton lockar mest för skidåkare medans Salzburg lockar även av andra skäl.

Fakta om Österrike

Huvudstaden i Österrike är som sagt Wien. Det officiella språket i Österrike är Tyska.
Den största religionen är: Romersk Katolsk.
Valutan som används är Euro.
Landet är en Förbundsrepublik och landet är indelat i nio delstater. Österrike gränsnar mot följande länder, Tyskland samt Tjeckien i norra delen av Österrike, I den östra så angränsar landet till Ungern samt i den Södra delen så gränsar landet mot Italien
Det högsta berget i Österrike eller den högsta punkten är Grossglockner som ligger på 3798 meter över havet. Detta berg finns i nationalparkn Hohe Tauern.
Österrike har ett inlandsklimat. Detta innebär att det är relativt varma somrar med kalla vintrar och relativt hög nederbörd.
Även om det är relativt varmt på somrarna så ligger det oftast snö kvar på bergstopparna i Alperna.
En stor del av Österrikes näringsliv cirkulerar nu kring Turism men annars är det vanligtvis Industri samt stor del är även handels samt tjänstesektorn som fyller upp stadskassan.
Det som lockar turisterna till Österrike är en stor del skidor och skidåkning. Det kan komma över 20 miljoner turister varje år som bla vill testa på att stå på ett par skidor i Alperna i Österrike.
Hoppas detta har lärt er ett och annat om Österrike. Vi hoppas snart även kunna fylla ut denna sida med mer historik om Österrike.
Vill ni läsa mer om hur ni kan finansiera er resa till Österrike samt vad det finns för andra sidor som handlar om österrike och större städer så kan ni alltid besöka vår länk sida på Österrike länkar


Besökarnas information om Österrike
Österrike är ett jätte vackert land,det finns fina alpvyer och vackra gamla städer. .
Lades till 04/14/08 18:50:21

endast positiva kommentarer om detta fantastiska land. Jag älskar bergen och skidåkningen.maten,atmosfären et.c. Har precis varit i Wien och lika underbart var de. Absolut ett av mina favoritland, och jag har varit i många. .
Lades till 02/03/09 21:09:32

tack så mycket för infon. Det blir bra till mitt skolföredrag!.
Lades till 02/11/09 20:42:22

Det är ett intressant land!!:b.
Lades till 02/03/10 20:53:08

ja har åkt skidor där / the man.
Lades till 02/11/10 12:58:23

gud vad bra fakta, jag har lärt mig en hel del/Tack.
Lades till 02/26/10 14:30:35

bra fakta om lite speciella ting, det hjälpte mig med en hemuppgift:).
Lades till 03/19/10 19:49:43

fin stad.
Lades till 11/16/10 12:54:08

österrike var bra och har fin flaga.
Lades till 04/06/11 18:02:19

hej! tack för sidan den var jätte-fin jag fick mycket fakta om Österrike till mitt arbete i skolan// Simone.
Lades till 05/16/11 12:52:21

Skriv en kommentar eller vad ni har för upplevelser av Österrike