Main menu:

Frontbilden

Hotell i Wien

Om ni inte vill bo på vandrarhem så kanske ni vill testa på något av de flertal hotell som finns i Wien. Och här finns ju flera 100-hotell. Priset på att bo på hotell skiljer sig rätt så mycket beroende på vad man har för krav på hotellet. Tex om det ska finnas ett gym, restaurang eller om det ska finnas en pool. Har man inte allt för höga krav så kan man komma undan rätt så billigt med hotell i Wien.
För att lättare kunna skilja mellan olika klasser av hotell så finns det 1-5 stjärniga hotell i Wien. Oftast så brukar man inte ta in på hotell som inte minst är 3-stjärniga hotell.
Så här på Wien guiden så kan ni hitta information om olika hotell i Wien samt ett par exempel på hotell som ni skulle kunna använda er utav under er tid i Wien.

En sak att tänka på är att om ni inte tycker det är lönt att spendera pengar på ett hotell så finns det ju alltid vandrarhem även i Wien. Dessa är mycket billigare och det kan kosta ungefär 20 Euro för att sova på ett vandrarhem jämfört med 80-150 Euro per natt för att sova på ett hotell. Så det är en stor prisskillnad men det kanske det kan vara värt.
Tänk på att om ni åker till Wien och det är högsäsong såso Jul, Nyår eller andra stora helgdagar så kan det vara upptaget på många hotell. Och därför gör man rätt i att boka rum i god tid innan man åker till Wien. Det kan även hjälpa till och få ett litet bättre pris än om man gör det i sista sekunden. För då kanske man inte kan få rum i precis det hotellet man vill ha när man är i Wien.

Femstjärniga hotell i Wien

Femstjärniga hotell har och ska leverera den högsta standarden som finns i Wien. Här tar man in om man verkligen vill ha lyx och tänker spendera åtminstone några timmar om dagen på sitt hotellrum. Räkna oftast med att ni får tillgång till Gym, Pool och andra saker som oftast brukar finnas på femstjärniga hotell.
Ett 5-stjärnigt hotell i Wien är bla Ambassador Hotel Detta hotell ligger på Kärntner Strasse 22, Vienna AT 1010.
Detta innebär att hotellet ligger precis vid på den kända shopping gatan Kärtner Strasse precis i centrala Wien. Och det är inte långt från varken museum eller från statsoperahuset. Så vill man snabbt och lägg ut och handla så är detta hotellet perfekt för er med lite mer pengar.

Fyrstjärniga hotell i Wien

Ett fyrstjärnigt hotel är inte fullt så exklusivt som ett femstjärnigt. Men för vanliga personer så kan det vara svårt att märka en skillnad. Även fyrstjärniga hotell i wien håller en hög klass och här finns Hotell såsom.
Tourotel Mariahilf hotell
Mariahilfer Strasse 156.
Vienna AT 1150.
Även detta hotellet ligger i centrala Wien och ligger ca 3000 meter ifrån Stephanplatzen (Katedralen som vi skrivit om här).
Mariahilfer Strasse är även denna gata känd för att vara en shopping gata i Wien, så ni kommer att ha nära till en hel den shopping.

Trestjärniga hotell i Wien

Så vad finns det för trevliga hotell i Wien som är trestjärniga. Vi har åtminstone enligt oss ett trevligt mysigt hotell som heter
City Hotel Tabor Taborstrasse 25
Vienna AT 1020

Ligger i centrum av den historiska delen av Wien. Så ST Stephans katedralen är bara en kilometer utanför hotellet. Så det är närma till den gamla delen av stadens alla sevärdheter och erbjudande.
Ett lite billigare hotell än ovanstående hotell men fortfarande ett hotell i Wien som ligger närma till det mesta.

Vi hoppas snart komma upp med en liten bättre sida med hotell i Wien. Denna komma att göras i samarbete med Hotellkatalogen. Men detta kommer nog inte i slutet förrän 2009.

Besökarnas information om Hotell i Wien
City Hotel Tabor är helt Ok hotell. Som ni har skrivit så låg det centralt och närma till den gamla delen av Wien. Wien är förövrigt en väldigt vacker stad och vi kommer att åka dit i augusti igen..
Lades till 02/14/08 14:47:49

City Hotel Tabor SUCKS!.
Lades till 09/23/10 18:25:07

Skriv en kommentar eller vad ni har för upplevelser av Hotell i Wien