Main menu:

Frontbilden

Hyrbil i Wien

Många som tar sig till Wien kommer inte bara hit för att uppleva denna vackra stad. utan det kan vara andra saker som lockar lite utanför Wien. Och ett sätt att ta sig dit kan vara att ta en hyrbil för en dag eller under en längre tid. Och här som i andra storstäder så finns här flertal biluthyrningsfirmor som kan hjälpa er med att hyra en bil under er vistelse i Wien.
När man hyr bil utomlands även om det är i EU så bör man veta lite tyska. detta då det ka nvara vägmärken eller skyltar som har tysk text. Såsom Einbahnstrasse som betyder enkelriktat. Flertalet av de företag som hyr ut bilar här har information samt översättning av dessa vägskyltar till Engelska. Dessa är vettigt att läsa på innan man kör ut med en bil i ett stad såsom Wien.
Samt ni bör även ha med både pass och körkort när ni hyr bil i Wien. Oftast så behöver man vara över 23 år för att hyra bil. Så ni borde besöka de stora hyrbilsfirmornas hemsidor för att se vilken åldersgräns som gäller för just deras hyrbilar i Wien.
Så vilka biluthyrningsfirmor finns där i Wien. Såsom många andra större städer så finns här dom större biluthyrningsfirmorna även här. Så ni kommer att hitta AVIS, Europcar, Hertz mf.
När ni väljer att hyra bil så se till vad som ingår med försäkringar och sådant. Ni ska ha en trafikförsäkring men man bör kanske även titta vad det kostar att teckna en helförsäkring för bilen man hyr.
Så se till att kollat upp detta innan ni åker ner till Wien så underlättar det. Flertalet biluthyrningsfirmor brukar oftast ha en webbsida där ni kan hyra en bil online. Så har ni den när ni kommer ner till Wien och ni behöver inte bry er om att strula med det när ni väl kommit ner till Wien. Det är oftast att det är bättre att fixa så mycket som möjligt innan man åker på semester. Så slipper man problem, bekymmer och överraskningar när man väl kommer iväg på sin semester.
Så ska ni hyra en bil så tänk på att köra försiktigt.

Besökarnas information om Hyrbil i Wien
Hej, vi hyrde bil i Wien medans vi var där 2006. Det var riktigt trevligt att köra omkring på landet och se sig omkringi Österrike. Fast som här står så var det jobbigt med alla skyltar på tyska, inte det lättaste att förstå..
Lades till 11/19/07 09:04:19

Kör inte bil inne i Wien:-) Lättare att ta U-bahn! Kolla upp vad försäkringar kostar. För att få ner självrisken till 2000:- fick vi förutom de 800:- som vi betalde hemmifrån lägga till drygt 800:- nere på på plats. Ha med både körkort och pass till biluthyrningsfirman. .
Lades till 08/18/09 16:46:11

Skriv en kommentar eller vad ni har för upplevelser av Hyrbil i Wien