Main menu:

Frontbilden

Resa till Wien med Flyg, Bil eller buss

Wien ligger i Europa och eftersom det inte är några hinder ivägen såsom större hav eller så så går det bra att både köra egen bil till Wien eller ta tåg, buss eller flyga.

Flyga till Wien

För den som vill flyga till Wien så finns det en uppsjö av alternativ för att ta sig till Wien. Wiens flygplats heter Wien-Schwechat oh den ligger ungefär 2 mil utanför Wien.
Detta är den flygplatsen utanför Wien som används både för inrikes flyg samt även där vi turister troligtvis kommer att landa när vi flyger till Wien.
För att ta sig från flygplatsen in till centrala Wien så går det både tåg samt även buss.
Och dessa transportmedel går åtminstone varje halvtimme och det kan ta er ungefär en 15-35 minuter att ta sig in från flygplatsen till Wien beroende på vilket transportmedel ni väljer att benyttja er utav.
För de som har bråttom och vill komma direkt till sitt hotell så går det självklart även att ta taxi från flygplatsen.
Men det blir en lite högre kostnad.
Så vilka flygbolag flyger egentligen till Wien. Det går flyg från bla Stockholm till Wien där man kan åka med SAS eller Austrian Airline. Och flygturen tar allt från lite mer än 2 timmar samt upp till 5 timmar beroende om man mellanlandar någonstans. Vill man inte åka reguljärt utan med charter så är det bara att titta runt på Internet så lär ni hitta olika bolag som erbjuder charter till Wien. Oftast i kombination med övernattning i Wien, eller i sammanband med kryssning på Donau som flyter igenom Wien.

Buss till Wien

Har ni funderat på en busstur till Wien.? Isåfall så kan vi glädjeligen informera att det går bussturer från bla Stockholm, Malmö, Göteborg ner till Wien. Oftast så brukar dessa ingå i ett paket där man får hotellrum samt utflykter. Dessa turer brukar vara helt perfekta för de personer som vill uppleva Wien och inte behöva bry sig om att själv leta upp vad som är värt att se. För det brukar flertalet bussbolag redan ha gjort. Man åker ner till Wien på bussen och får sedan åka omkring och se på olika saker. Ett perfekt sätt för de som vill uppleva Wien utan att själv behöva anstränga sig. Oftast så brukar det ju även finnas med en guide hela tiden som kan hjälpa till.

Köra bil ner till Wien

Som sagt så är det inte så svårt att köra ner till Wien. Vill man kan man åka ner till Wien utan några större problem. Det man bör tänka på är att det är relativt långt ner till Wien så antingen får man nog ta och sova över någonstans på vägen. Eller kan man ta ett sovtåg. Där man parkerar bilen på tåget och så åker man en stor del av vägen samtidigt som man sover. När man väl är framme så kan man fortsätta köra, utvilad och redo för en ny dags äventyr i bilen.


Besökarnas information om Resa till Wien
Inte roligt alls, på vägen ner med "det jättebra" sovtåget så blev min bil stulen på något sätt! (hade ju låst den med hjul lås och låst alla dörrar... hur??) sedan när vi väl var framme i "de underbara" wien så mäsrkte jag att jag blivit utsatt för ficktjuveri! min plånbok, telefån, nycklar, allt hade blivit stulet!!! Från denna upplevelse så sammanfattar jag bara till en sak! WIEN SUGER!!!.
Lades till 12/16/08 14:19:55

jag vill resa til Wien med tåg.
Lades till 12/27/08 22:28:45

Skriv även att man kan åka tåg..
Lades till 11/14/10 17:11:32

Själv så har vi åkt tåg till Wien och det fungerade bra. Hela vägen från Köpenhamn ner till Wien åkte vi..
Lades till 11/24/11 10:44:18

Skriv en kommentar eller vad ni har för upplevelser av Resa till Wien