Main menu:

Frontbilden

Sigmund Freud Museum i Wien

Detta museum finns i samma lokaler som Sigmund Freud bodde i under sin tid i WIen. Han bodde och började efterhand jobba i detta hus från 1891 till 1938. Efter 1938 var han tvungen att fly undan Nationalsocialisterna. Sigmund Freud flydde till England.
Dekorationen i museumet är bla orginal möbler samt även utvalda delar av Freuds egen samling av antikviteter samt även några av hans första böcker som finns här.
Nu finns det förutom ett museum även en visning samt undervisningssalar.
Här finns även en avdelning med modern konst.
Sigmund Freud föddes den 6 maj 1856 och dog den 23 september 1939. Så ungefär ett år efter att han var tvungen att fly från sitt älskade Wien så gick han bort.
Det var sigmund freud som "grundade" psykoanalysen som egentligen är en grupp psykologiska teorier och metoder som har det gemensamt att de förutsätter att människans psyke har en omedveten del.
Psykoanalysen är enligt Wiki Psykoanalys.
- en grupp teorier om människans psyke,
- en metod för att behandla psykiska åkommor och lindra mänskligt lidande,
- en metod för att vinna kunskap om det mänskliga psyket.
Vill ni läsa mer om Sigmund Freud och sigmund Freud museet i Wien så kan ni alltid ta och besöka det på Sigmund Freud. Det finns ingen svensk version utan ni får klara er med den engelska versionen eller den tyska.Besökarnas information om Sigmund Freud museet
Spännande att gå och titta på Sigmund Freuid museet i Wien. Bara att rekommendera.
Lades till 11/24/11 10:44:51

Skriv en kommentar eller vad ni har för upplevelser av Sigmund Freud museet