Main menu:

Frontbilden

Transportmedel i Wien - Bussar, Tunnelbana, Spårvagn

Att använda sig av trasnportmedelen som vi beskriver här kostar oftast 1.5 $ för en enkeltur. Det finns även dygnsbiljetter och dessa kostar 5.5 Euro. Vill man kanske köpa en tredagarsbijett så kostar denna 13 Euro. Tänk på att om man vill besöka museum, teatrar mm så kan man alltid köpa ett Vienna Card och då får man rabatt till flera sevärdheter samt även åka i 3 dygn med detta kort. Kortet kostar ca 18 Euro.
När ni besöker hållplatserna så brukar där oftast finas kartor över tunnelbanorna, spårvagnarna samt bussarna. Detta så att ni kan planera hur samt hur lång tid det tar att komma fram till vart ni ska.

Spårvagn

I österrike så heter Spårvagn Strassenbahn och här finns över 30 olika linjer. Ni kan köpa biljetter ombord på spårvagnarna, men har ni köpt en biljett redan så är det bara att gå in och stämpla biljetten.
Självklart finns det även bussar och tunnelbana. Dessa är inte lika utbyggda som spårvagnssystemet men fortfarande kan dom användas för att ta sig runt omkring i Wien. Så vi tycker att ni gör rätt i att ta en karta över dessa system när ni är i Wien för att se hur ni lättast tar er fram.
Om ni hellre vill åka Taxi så bör ni kontakta receptionisten på hotellet så brukar de oftast kunna ringa efter en taxi. Detta kan vara det lättaste sättet att få en taxi, helst om det är rusningstrafik.
Tänk på att taxichauffören i princip räknar med 10 % dricks. Samt att om ni tänkt åka någon längre sträcka så bör ni komma överens om ett pris.


Besökarnas information om Transportmedel i Wien
Mycket bra valmöjligheter,täta turer, ingen trängsel. Betydligt bättre än Stockholms kollektivtrafik MVH Gunilla Bhur Kista i Stockholm.
Lades till 08/31/08 10:44:13

Tunnelbanan i Wien är helt suverän. Jätteenkel att förstå och täcker det mesta..
Lades till 01/30/09 11:28:00

Ett måste är att åka med katamaran (the twin city liner)mellan wien och bratislava på floden donau .stoppen är centralt i båda städerna och det går att göra en tur o retur samma dag . Enkel resa tog 45 minuter och kostade 27 euro, men de var de väl värt . MVH simon.
Lades till 06/23/09 15:29:24

24 eller 72 timmars biljett på Wiener Linien är att föredra; den stämplas första gången sedan är det bara att visa upp den om någon kontrollant skulle vilja se. Med Wiener Linien kan man komma i stort sett var man vill i staden. När du tittar på linjekarta över Wiener Linien så tänk på att bussar har bokstaven A efter numret, spårvagnar kan ha bokstav (exempelvis N, O, D osv) eller nummer. Har du en giltigt biljett betalar du endast ca 2 € för att åka lokaltåg (S-bahn) till flygplatsen istället för 9 € som CAT, City Airport Train, kostar. Ta S7 från Praterstern eller Landstrasse/Wien Mitte i riktning mot Wolfsthal. S-baqhn tar 12 minuter längre tid än CAT..
Lades till 03/28/11 18:02:35

Jag tycker att bästa sättet att se sig omkring i Wien,och att ta sig fram snabbt, billigt och bekvämt, är att cykla. Cykel kan hyras på många olika ställen runt om i centrala delarna av staden. Krister Ljungqvist.
Lades till 08/02/11 13:21:36

Skriv en kommentar eller vad ni har för upplevelser av Transportmedel i Wien