Main menu:

Frontbilden

Turistfakta om Wien

Så vad är det för någonting att berätta som borde vara turistfakta om Wien.
Här kan ni läsa lite allmänt om sådant som bör vara intressant för turister som ska åka till Wien, såsom telefonnr, transportmedel, dricks, elektricitet, helgdagar, öppettider.
Hur transporterar man sig lättast runtomkring i Wien till ett vettigt pris. Det finns ett par olika sätt att välja mellan. Wien har både buss, spårvagn samt tunnelbana att välja mellan. Och vanliga fall så brukar det kosta 1.5 Euro att åka en enkeltur i Wien. Men självklart så finns det rabatthäften att köpa om man tänker åka omkring mycket i Wien.
Vi kan rekommendera Vienna card som är ett kort som gäller på dessa olika transportmedel samt kortet ger en även rabatt på inträde till flertal museum, teatrar mm. Vienna Card kostar ungefär 17 Euro och det gäller i 72 timmar. För att se aktuell valuta information om Euron så kan ni alltid ta och besöka Valutakurs för Euron

Dricks är som vanligt nästan obligatoriskt. Oftast brukar man ge ca 10 % dricks och detta gäller nästan överallt i såsom Taxi. Även de som jobbar på hotellet räknar med att få någon form av dricks.
Österrike har landskoden 43, så får att ringa till Österrike så får man slå 0043 eller +43 och även här är det riktnummer som gäller. Wien har riktnumret 01. Och det fungerar på samma sätt som när man ringer i vanligafall. Slår man landsnumret så ska nollan (0) inte vara med vid riktnumret.
Tänk på att besöka er telefonileverantör för att se vad det kostar att mottaga ett samtal när ni befinner er i Wien eller vad det kostar om ni ska ringa hem till Sverige.Besökarnas information om Turistfakta
Spanska ridskolan är jätte fin!.
Lades till 02/01/08 13:31:14

Var finns det upplysningar om husen Friederich Hundertwasser är arkitekten till?.
Lades till 03/17/08 10:13:14

det stod rätt bra där..
Lades till 09/18/08 09:57:32

Hur många invånare :P.
Lades till 11/02/09 11:05:04

Skriv en kommentar eller vad ni har för upplevelser av Turistfakta